La Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița, sportul unește prin fair-play

La Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița, sportul unește prin fair-play | Răsunetul (rasunetul.ro)

Școala Gimnazială ” Lucian Blaga” Bistrița promovează spiritul fair-play-ului sportiv, atât la nivelul școlii, cât și al întregului județ. Beneficiind de o reabilitare de amploare, școala își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare, să identifice care activitate sportivă îi atrage mai mult. Astfel, elevii descoperă minunata lume a sportului începând cu clasa pregătitoare. Cele trei săli de sport și terenurile exterioare permit desfășurarea în paralel a activităților sportive, într-un cadru amenajat atractiv și eficient.
Elevii sunt inițiați în sport, atât prin activități îndividuale, cât și în echipe, în concordanță cu particularitățile de vârstă și cu aptitudinile sportive. Echitatea în activitatea școlară permite fiecărui copil să vină cu bucurie și să plece relaxat fizic și emoțional de la ora de sport. Sportul înseamnă comunitate si educație, fapt dovedit de felul în care elevii sunt integrați în activitățile sportive. La orele de educație fizică elevii trec de bariere și înțeleg să construiască punți de comunicare și colaborare.
În acest sens, în decursul lunilor martie și aprilie 2022, școala este gazda fazelor județene ale competițiilor de fotbal, șah, tenis de masă. Elevii au astfel ocazia de a se familiariza cu spiritul fair-play-ului sportiv, sportul conferind performanță în cadrul disciplinei, dar mai ales performanță pentru viață.

error: Content is protected !!