Grădină de relaxare, liniște și învățare! Concept nou outdoor, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 Bistriţa!

Grădină de relaxare, liniște și învățare! Concept nou outdoor, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 Bistriţa! | Răsunetul (rasunetul.ro)

În acest an Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Bistrița s-a alăturat acestui proiect pilot. În curtea grădiniței s-au amenajat zone specifice proiectului și anume: Zona de Relaxare, Zona de Învățare, Zona de liniștire și Zona Pereții ne surprind. Fiecare zona este amenajată cu diferite materiale din natură, materiale reciclabile precum: cauciucuri de mașină, paleți, butuci, tamburi, baloți de paie. Copiii pot desfășura astfel activități plăcute și relaxante în aer liber, care să le ofere o stare de bine.

Diversitatea opțiunilor pe care le oferă GRLI în realizarea activităților îi încurajează pe copii să experimenteze zilnic altceva, să fie mai aproape de natură, să învețe să o protejeze. De asemenea GRLI se leagă de procesele cognitive precum: descoperirea, investigarea și experimentarea.

Învățarea outdoor se bazează pe învățarea în aer liber. Acest tip de educație este benefic copilului prin ceea ce influențează pozitiv starea de sănătate a copiilor, interesul față de ceea ce îi înconjoară, spiritulul de aventură al acestora și adaptabilitatea la diferite situații.

„Grădina de relaxare a grădiniței noastre este „ceva ca basm“, nu degeaba se află pe Aleea Basmului! Nu am fi reușit să realizăm această grădină fără ajutorul părinților, bunicilor și cadrelor didactice. Mulțumim tuturor pentru susținere și implicare.“, transmit coordonatorul de proiect, prof. înv. preșcolar Ioana Dărăban şi  director, Liana Pop. 

error: Content is protected !!