Tiberiu Bâcâin de la Teaca și Ștefan Petru Izvoran-Oltean de la Năsăud, medalii de bronz la Olimpiada Națională de Fizică. Cei doi elevi au plecat spre etapa finală de la Matematică!

Tiberiu Bâcâin de la Teaca și Ștefan Petru Izvoran-Oltean de la Năsăud, medalii de bronz la Olimpiada Națională de Fizică. Cei doi elevi au plecat spre etapa finală de la Matematică! | Răsunetul (rasunetul.ro)

Elevii din Bistrița-Năsăud au obținut două Medalii de bronz la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Fizică. Este vorba despre doi elevi excepționali ai județului, calificați la câte 3 discipline, la faza națională. Astfel, Tiberiu Bâcâin, elev în clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca, a obținut medalia de bronz la fizică, asta după ce zilele trecute a cucerit medalia de argint la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Informatică. De sâmbătă, Tiberiu intră în emoțiile probei de la Olimpiada Națională de Matematică, la Iași.

O medalie de bronz vine în județ și prin Ştefan Petru Izvoran-Oltean, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, pregătit de prof. Ana Haitonic. Ștefan participă și la Olimpiada Națională de Matematică, la Piatra Neamț (clasele de liceu) și este calificat și la etapa următoare a Olimpiadei de Lingvistică din România (etapă ce presupune participarea la Asia Pacific Linguistics Olympiad).

Olimpiada Națională de Fizică 2022, ediția a 56-a, a fost organizată anul acesta în Bacău. Marți, 12 aprilie, s-au desfășurat probele teoretice, în cele două unități de învățământ de concurs, respectiv Colegiul Național „Ferdinand I” și Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”. Au participat cei peste 460 de elevi din toată țara, de nivel gimnazial (VI-VIII) și liceal (IX-XII), calificați în această etapă, după ce în 11 aprilie, au susținut și probele experimentale.

Felicitări elevilor, profesorilor care i-au pregătit și părinților!

error: Content is protected !!