Dorothea Chiciudean de la CNAM, Mențiune Specială la Olimpiada Națională de limba franceză!

Dorothea Chiciudean de la CNAM, Mențiune Specială la Olimpiada Națională de limba franceză! | Răsunetul (rasunetul.ro)

Dorothea Chiciudean, elevă în clasa a X-a A la Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița, a obținut Mențiune Specială din partea I.S.J. Dolj, la Olimpiada Națională de limba franceză.

„Bravo, Dorothea, copil deștept și muncitor!  Felicitări profesoarei de limba franceză!”, a scris CNAM, pe pagina de facebook. 

***

Despre Dorothea, a scris Laura Moldovan, reporter de liceu la CNAM, în articolul Portret de grup cu olimpicii naționali de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” (I), de pe site-ul https://cnamonline.ro/.

Dorothea Chiciudean recunoaște faptul că promovarea la etapa națională a fost oarecum așteptată, dar în alt fel a surprins-o „așteptată pentru că am fost implicată în alte două naționale la franceză și totodată neașteptată pentru că nu îmi place să îmi fac iluzii și speranțe pentru a nu fi dezamăgită” . Aceasta a îndrăgit franceza încă din gimnaziu, fără vreun motiv anume, spune ea. „Mi-a plăcut pur și simplu. Un lucru spontan îl pot numi și m-a ajutat foarte mult și colaborarea cu doamna profesoară din gimnaziu, dar și cu doamna profesoară de la clasă, Ioana Epure-Sîngeorzan,  care m-a determinat să continui”. Acesta mai departe dorește să urmeze medicina, dar  consideră că stăpânirea limbii franceze îi va fi utilă indiferent ce va studia: „o să mă ajute faptul că pot vorbi  limba franceză, pentru că în zilele noastre e important să știi o limbă străină și cred că a ști două limbi străine e un avantaj în plus.”

Colaborarea din perspectiva doamnei profesoare a fost văzută a fi una frumoasă „A fost o plăcere să lucrez cu ea pentru olimpiadă, pentru că era mereu curioasă să știe mai multe, a lucrat mult și cu seriozitate” șcaracterizând-o pe elevă ca fiind foarte conștiincioasă,  ambițioasă, implicată și cu o sensibilitate aparte. Doamna profesoară subliniază „Noi ne-am pregătit în fiecare zi cam o oră două împreună, iar acasă Dorothea lucra suplimentar”, eleva recunoscând la rândul ei: „făceam acasă cât reușeam, pentru că trebuia să mă pregătesc și pentru celelalte materii școlare”. De asemenea, colega ei de bancă, Pop Buia Claudia, o caracterizează drept o persoană care ia decizile pe moment, iar în majoritatea cazurilor sunt niște decizii corecte și prietena care te scapă din orice încurcătură și are o viață extrem de activă.

Doamna profesoară îi urează succes la olimpiadă și speră să profite de această experiență, să cunoască alți iubitori de limba franceză.

Laura Moldovan, reporter de liceu

Laura Moldovan, reporter de liceu

error: Content is protected !!