Campania Curățăm România la Școala Gimnazială Lucian Blaga Bistrița

Campania Curățăm România la Școala Gimnazială Lucian Blaga Bistrița | Răsunetul (rasunetul.ro)

Campania Curățăm România, susținută de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, a reunit toți elevii din Școala Gimnazială Lucian Blaga Bistrița. Cadrele didactice și elevii au ales câteva direcții de acțiune: ecologizare prin colectarea selectivă a deșeurilor, curățarea albiei râului Bistrița, ecologizarea parcurilor din jurul instituției, plantarea de arbori, plante decorative în curtea interioară a școlii, ateliere de informare și concursuri pe tema protejării mediului.

Elevii din ciclul primar au fost campioni la culoare și măiestrie în amenajarea spațiilor verzi, în ecologizarea parcurilor. Fiecare acțiune a implicat familiile copiilor care au desfășurat activități comune. Acest tip de acțiune are ca scop o mai bună colaborare a familiei cu școala, implicarea părinților în viața micilor școlari. Ciclul gimnazial a avut ca scop responsabilizarea din punct de vedere civic. Astfel, în colaborare cu Primăria…..elevii au desfășurat acțiuni ample de ecologizare și de sortare a deșeurilor.

      Deși în școala noastră atitudinea verde este o preocupare constantă, amprenta săptămânii verzi are menirea de a conștientiza că viitorul planetei începe cu fiecare dintre noi. Școala Gimnazială  Lucian Blaga își asumă rolul de a forma elevi implicați, responsabili, asumați, pentru care protejarea mediului este o datorie, o bucurie, un mod de viață și susține contribuția fiecărui elev și cadru didactic în acțiunile de voluntariat de protejare a mediului din imediata noastră apropiere, dar și a protejării planetei, aflată la un punct critic al existenței sale.

error: Content is protected !!