Mobilitate Erasmus în Turcia pentru elevii Liceului Teoretic „C. R. Vivu” Teaca

Mobilitate Erasmus în Turcia pentru elevii Liceului Teoretic „C. R. Vivu” Teaca | Răsunetul (rasunetul.ro)

În perioada 8-13 Mai 2022, 7 elevi și 4 profesori de la Liceul Teoretic „C. R. Vivu” Teaca au avut parte de o experiență deosebită în cadrul ultimei mobilități Erasmus din proiectul intitulat „Maths in Daily Life”, cu număr de referință 2019-1-RO01-KA229-063923_1, Acțiunea KA2-parteneriat strategic în domeniul școlar.

Mobilitatea s-a desfășurat la școala ”UgurOkullari” din Samsun, Turcia, unde, alături de partenerii din Portugalia, Macedonia de Nord și Italia, participanții au luat contact cu metode inovative de predare și învățare a matematicii, au experimentat activități ludice menite să dezvolte o atitudine pozitivă de durată față de această disciplină și, nu în ultimul rând, și-au exersat competențele de comunicare în limba engleză.

Ospitalitatea și buna dispoziție au caracterizat toată această perioadă în care, prin prisma temei proiectului,participanții au vizitat biblioteca din oraș cu o expoziție matematică activă, satul amazoanelor și Canionul Sahinkaya din districtul Vezirkopru.

Această mobilitate a oferit tuturor oportunități inedite de învățare, de schimb de idei și transfer de practici creative. Elevii și-au manifestat în mod deosebit dorința de implicare, de socializare , setea de nou și descoperire, și-au făcut prieteni și au acumulat amintiri de care se vor bucura o viață întreagă.

Prof. Balint Georgeta

error: Content is protected !!