Proiectul „Reciclăm și ne jucăm”, la Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei”, cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local

Proiectul „Reciclăm și ne jucăm”, la Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei”, cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local | Răsunetul (rasunetul.ro)

Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” derulează proiectul „Reciclăm și ne jucăm”, proiect cu finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2022, în baza legii nr. 350 din 2 decembrie 2005.

Astfel, în perioada 15 mai – 30 octombrie, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” vor învăța să recicleze deșeurile din plastic și să le transforme în lucruri utile, sub atenta îndrumare a d-nelor profesoare Daniela Morariu și Dana Silaghi, coordonatorii proiectului.

Prin implementarea acestui proiect, cadrele didactice din grădiniță își doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la gradul ridicat de poluare a mediului înconjurător și, totodată, să-i responsabilizeze pe copii, învățându-i cum pot refolosi plasticul și cartonul, care îmbolnăvesc zilnic pământul, înfrumusețând curtea grădiniței cu obiecte confecționate din materiale reciclabile.

Ne dorim ca acești copii, care trec prin grădinița noastră, să aibă parte de o educație aleasă, să le stimulăm respectul față de mediul înconjurător, motiv pentru care ne străduim, atât profesori cât și părinți, să ne implicăm activ în soluționarea problemelor de mediu și să promovăm ecologia în rândul preșcolarilor.

error: Content is protected !!