Elevii din şapte şcoli din Bistriţa-Năsăud, în etapa de pilotare a Evaluării standardizate! | Răsunetul (rasunetul.ro)

Elevii din şapte şcoli din Bistriţa-Năsăud, în etapa de pilotare a Evaluării standardizate! | Răsunetul (rasunetul.ro)

Elevii din 329 de şcoli din ţară, alese de Ministerul Educației, vor susține câte 2 teste standardizate în zile diferite, la Limba română și la Matematică.

Școlile din județul Bistrița-Năsud care participă la etapa de pilotare a Evaluării standardizate sunt Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie,  Școala Gimnazială „Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos, Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic , a anunţat inspectorul şcolar general, prof. Cristian Nicula.

Evaluarea standardizată se desfășoară  în perioada 30 mai – 8 iunie 2022, pentru elevii claselor I-a – a VII-a, limba română și matematică, iar pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și materia corespunzătoare probei obgligatorii de la examenul de bacalaureat (matematică sau istorie). Elevii susțin testele pe platforma  https://edu.brio.ro/

Potrivit inspectorului şcolar general Cristian Nicula, fiecare sesiune de testare Brio va genera un raport complet de evaluare, în urma căruia fiecare elev, părinte, profesor sau director va putea afla care este rezultatul testării: ce competențe are fiecare elev, care sunt punctele forte, dar și cele unde performanța este scăzută. Acesta va fi disponibil în maximum 7 zile de la finalizarea tuturor sesiunilor de testare

Nu au acces la raportul fiecărui elev alte persoane decât cele care, conform legii, au dreptul să cunoască rezultatele școlare ale acestuia (elev, părinte, profesor, director). 

error: Content is protected !!