”Cartea, comoară pentru suflet” – eveniment inițiat de CȘEI Lacrima, la Biblioteca Județeană

”Cartea, comoară pentru suflet” – eveniment inițiat de CȘEI Lacrima, la Biblioteca Județeană | Răsunetul (rasunetul.ro)

Marți, 31 mai 2022, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” a organizat un eveniment de promovare a activităților desfășurate în cadrul proiectului „Cartea, comoară pentru suflet”, proiect POCU-cod BN/106557/A6/3/037, inițiat de C.Ș.E.I Lacrima având ca partener Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

La eveniment au fost prezenți prieteni vechi și noi de la Școala Generală numărul 1 și de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița. Elevii școlii Lacrima și-au prezentat creațiile literare scrise sau ilustrate, filmulețe cu momente din activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect, iar bucuria poveștilor a fost transpusă în piese de teatru prezentate de trupa școlii.

Scopul proiectului a fost stimularea interesului pentru lectură iar pe parcursul proiectului elevii implicați au trecut de la lectură la ilustrarea unor poezii și povești și realizarea unor creații inclusiv digitale. Performanța a fost adusă în momentul transpunerii poveștilor în piese de teatru de umbre și marionete. Proiectul inițiat în anul 2019 a trecut prin diverse faze de transformare și dezvoltare fiind o provocare pentru toți cei implicați.

(C.Ș.E.I Lacrima)

error: Content is protected !!