Eboli- Italia! O experiență ERASMUS+, pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Bistrița!

https://rasunetul.ro/eboli-italia-o-experienta-erasmus-pentru-elevii-si-profesorii-de-la-scoala-gimnaziala-stefan-cel

În perioada 30 mai- 3 iunie 2022, s-a desfășurat ultima mobilitate din cadrul proiectului Sport to Educate, to Integrate, to Become Citizens of the World, în Eboli, Italia, un loc încărcat de istorie, cultura, tradiție.

Așadar, opt  elevi însoțiți de prof. înv. primar Monica Buf și prof. Rodica Tătar au reprezentat Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Bistrița, în această experiență inedită. Zilele petrecute în Eboli au fost puse sub semnul stilului de viață sănătos și al dezvoltării armonioase a elevilor, proiectul vizând competențe din acest domeniu, precum și cel al dezvoltării personale. Alături de elevii din celelelte școli participante, din Bulgaria, Portugalia, Spania, Grecia și  Italia, elevii noștri s-au bucurat de experiențe  inedite, incitante și interesante. Profesorii și elevii școlii gazdă implicați în proiect au oferit tuturor participanților posibilitatea de a experimenta un stil de viață sănătos, bazat pe alimentație sănătosă și sport. Tenisul și sporturile nautice au fost vedetele acestor zile.  Elevii noștri ne-au reprezentat cu cinste la turneul de tenis organizat, oferind o frumoasa mostră de fair-play, iar pe plajă au avut ocazia de a practica sporturi nautice, sub îndrumarea și supravegherea unor profesioniști.

            În zilele petrecute în Italia, elevii noștri s-au bucurat și de experiențe culinare și culturale prețioase. Astfel de experiență a fost vizita la fabrica de mozarella de la Ferma bio Vanullo, unde au putut vedea pe viu întreg procesul tehnologic al fabricarii mozarellei și al produselor lactate din lapte de bivoliță. Apoi, o altă experiență care ne-a îmbogățit pe toți a fost vizitarea Centrului Istoric al orașului Napoli, celebrul oraș Amalfi și situl arheologic Paestum. Toate acestea ne-au făcut să exclamăm la unison: Bella Italia!

Nu a lipsit din program nici întâlnirea cu oficialitățile locale, care au apreciat efortul desfășurării acestui proiect și au susțănut atât financiar cât și logistic acivitățile acestei mobilități.

A fost o minunată experiență, o întâlnire de care ne vom aminti cu drag și de la care ne-am întors mai bogați si mai dornici de a continua frumoasa tradiție Erasmus+ , de a cuceri noi culmi ale cunoașterii și de a ne autodepăși!

Prof. coordonatori,

Monica Buf și Rodica Tătar

error: Content is protected !!