Proiectul Reading for Life al Clubului de lectură #Experientze de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”-ediția a V-a

https://rasunetul.ro/proiectul-reading-life-al-clubului-de-lectura-experientze-de-la-scoala-gimnaziala-stefan-cel-mare

Anul școlar nu se putea încheia  la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”  din Bistrița  fără  Concursul de dicție și „public speaking”, organizat  în 8 iunie de membrii Clubului de lectură #Experientze, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, concurs aflat la ediția a V -a.

Secțiunea discurs a avut ca temă pentru acestă ediție-„Prietenii mei din pandemie”, concursul propunându-și ca în afară de șansa dezvoltării unor competențe de comunicare corectă, fluentă, în  public, să dezvolte și creativitatea și nu în ultimul rând inteligența emoțională și socială, componentă deficitară în dezvoltarea tinerilor, o consecință iminentă a pandemiei.

            Astfel, alături  de această ultimă activitate din anul școlar 2021-2022, Proiectul Reading for life a  mai inclus încă două activități- Atelierul lui Moș Crăciun și #ZICI, toate vizând creativitatea, atât în plan artistic cât și estetic, interdisciplinaritatea, competențele de producere a unor discursuri orale /scrise corecte și coerente și dezvoltarea  personalității prin promovarea lecturii ca abilitate de viață.

Bucuria elevilor generată de frământările de limbă  oferite ca probe în cadrul concursului, s-a materializat prin crearea unor momente unice, pline de emoție, cu atât mai mult cu cât din juriu au făcut parte și două foste eleve  ale școlii noastre, Ariana Mocanu și Mara Coman, eleve din generațiile care au inițiat Clubul  de lectură #Experientze, în perioada 2016-2017.

Participarea tuturor elevilor a fost recompensată prin premii -diplome, mape, agende și pixuri personalizate de  firma Sepia Print și oferite cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, căreia îi mulțumim și pe această cale pentru finanțare.Desfășurarea activității nu ar fi fost posibilă fără suportul echipei manageriale- d-na dir. prof.Lucica Iacob și dir.adj.prof.Melania Palalogos, al cadrelor didactice implicate, al partenerilor și colaboratorilor.

Mulțumim și vacanță cu experiențe inedite!

Prof. coord. Clubul de lectură #Experientze, 

Claudia Feldrihan

error: Content is protected !!