Specialiştii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Bistriţa, la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga

Specialiştii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Bistriţa, la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga | Răsunetul (rasunetul.ro)

Pădurile sunt înainte de toate liniștea pământului, scutul agriculturii și garanția bunei întocmiri a vremii și ca atare, unul dintre temeiurile existenței poporului.”

– Marin Drăcea –

În cadrul Proiectului “ Săptămâna verde“, la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița în parteneriat cu I.N.C.D.S.-“Marin Drăcea” Bistrița, în data de 13 mai, a avut loc un simpozion dedicat pădurii, în care specialiști din cadrul I.N.C.D.S.- Bistrița, reprezentați de Șef secție ing. Mihai Chiș, ing. Tiberiu Igna, ing. Bogdan Condrate  și ing. Cornel Colesneac, au prezentat elevilor importanța cunoașterii pădurii, cum se gospodărește ea, ce rol are în viața omului și care sunt beneficiile ei.

Elevii fascinați peste măsură, au fost atenți la explicațiile primite, încercând să înțeleagă noțiuni noi despre pădure (durabilitate, amenajament silvic, vârsta exploatabilității, regenerare) și au fost încântați să audă  despre flora și fauna pădurii din țara noastră, visându-se pentru o clipă ștrumfi în paradisul verde.

Cu promisiunea că povestea despre pădure va continua, de data aceasta direct în natură, elevii așteaptă cu nerăbdare noua întălnire cu specialiștii silvici.

Mulțumim pe această cale specialiștilor care s-au implicat în acest proiect, cât și conducerii școlii noastre.

Coordonator proiect:

Prof. Rusu Codruța- Cornelia

error: Content is protected !!